niedziela, 9 listopada 2014

Prawdziwa dama gotuje sama- kopiec kreta

Dziś chciałam zaprezentować wam przepis na ekskluzywne ciasto. Wykonanie jest dość trudne, oceniam na poziom master, także byle laik nie będzie w stanie wykonać tego samodzielnie.  Chciałam też dodać, że ciasto nie tylko wygląda apetycznie, ale również tak smakuje. No piekło w gębie- powiedziałby szatan.

Banan kupiony na wyprzedaży w biedrze jako jeden z głównych składników
Ciasto pieczone wczoraj, trochę się ułamało, ale prawdziwa kucharka poradzi sobie i z takim wyzwaniem. Piec w okrągłej blasze w temp. 180 stopni.

Banany układamy na cieście, upychamy ile się da.

Śmietankie 30 miksujemy ( ja użyłam blądera, gdyż w trakcie miksowania mikser się zapalił).





Przyozdabiamy prxysłowiową wisienką na torcie. Gotowe


Zdjęcia nie są ustawione w prawidłowej kolejności, proszę zatem dostosować się do instrukcji wykonania.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz